Montessori basisschool

U wilt het beste voor uw kind. Een leerkracht die kijkt naar uw kind als uniek individu. U zoekt een prettige, kleinschalige school waar uw kind met plezier heen gaat en zich ontplooit tot een gelukkig, onafhankelijk en zelfstandig mens met zelfvertrouwen. Montessorionderwijs biedt dit allemaal!

Eindelijk weer naar school!

Het Almelo's Weekblad heeft contact gezocht met onze school. Ze wilde graag weten welke maatregelen wij hebben getroffen en hoe de kinderen/leerkrachten de eerste week hebben ervaren.
Klik hier om het bericht te bekijken

Leer mij het zelf te doen

Weer naar school!

In twee aparte groepen naar school, afscheid nemen bij het hek, verzamelen op het schoolplein, handen desinfecteren, schuin tegenover elkaar zitten, lesjes krijgen met een scherm tussen jou en je leerkracht... wat een bijzondere week! Wat ging het goed! De kinderen houden zich netjes aan de regels ondanks deze rare periode en maatregelen. Knap hoor! 👏🏻
Het was voor de leerkrachten ook heel fijn om de kinderen weer te zien! 😁

De 1e week thuiswerken

En toen was het vrijdag..

De eerste week thuiswerken zit er op. Op de ene dag liep er een juf of meester rond door school om opvang te verzorgen voor een paar kinderen, op de andere dag waren de lampen uit en de deuren op slot. 
Van ouders krijgen we regelmatig berichtjes met vragen, berichtjes met foto's en zelfs berichtjes met filmpjes toegestuurd van kinderen die aan het werk zijn. Ook zien we kinderen die fanatiek in de woonkamer of in de tuin gymoefeningen doen of heerlijk languit op de bank pauze houden. Trots op de kinderen van de Montessorischool! En ja, ook trots op de ouders van deze kinderen. Bedankt!🍀20 maartLees verder
Agenda
Zomervakantie
Stilte op school..

Lieve kinderen van de Montessorischool,

Wat was het stil vanochtend.. De stoelen op tafel, de kapstokken leeg, geen gelach en geklets in de gang.. alleen maar stilte. Heel erg bijzonder en verdrietig om dit mee te maken.

Vandaag zijn jullie juffen en meester druk bezig geweest om werkpakketten voor jullie klaar te maken. Trots zijn we op ons team! We hebben vanochtend alles op alles gezet om, zo goed als het kan, onderwijs voor jullie te organiseren. Alle informatie is gecommuniceerd met de ouders en de komende 3 weken staan we voor jullie klaar om, op afstand, te helpen met het werk.

Morgen, tussen 8:30 uur en 14:30 uur, kunnen de kinderen uit de midden- en bovenbouw de pakketten ophalen. Daarna blijft het stil op school... Wekenlang..

We gaan jullie missen lieve kinderen❤️ Hopelijk tot snel! Wees lief voor elkaar en help elkaar. We wensen jullie en alle ouders veel succes en gezondheid toe🍀

16 maartLees verder

Ieder kind straalt!

Foto's afsluiting Techniekproject
14 maartLees verder
Foto's Open Dag 11 maart 2020

Hierbij wat foto's van de Open Dag. 

14 maartLees verder
Facebook   

Vertrouwen Verantwoordelijkheid Verbinding

Open dag van woensdag 11 maart

We hebben op woensdag 11 maart een geslaagde open dag gehad. Veel nieuwe ouders hebben een kijkje genomen in de klassen en zijn in gesprek geweest met andere ouders. Bedankt voor alle belangstelling! Was u niet in de gelegenheid om langs te komen? Bel 0546-870924 om een rondleiding aan te vragen. Uiteraard is dit ook mogelijk voor ouders die wel aanwezig waren op de open dag.

14 maartLees verder
Open dag en inloopochtend 11 maart

Op zoek naar een basisschool voor uw kind of altijd eens willen weten hoe er op een Montessorischool gewerkt wordt? Of wilt u kennismaken met onze inpandige Montessori peuteropvang Jan Janslaan?

 

Kom dan eens kijken op de Montessori basisschool Almelo en de inpandige peuteropvang Jan Janslaan (De Cirkel). Deze inloopochtend valt samen met de Landelijke Montessori dag.

 

Woensdag 11 maart 2020 8.30 - 12.30 uur

Jan Janslaan 4, Almelo

 

Wij zijn een reguliere basisschool die werkt volgens de visie van Maria Montessori. Op de Montessorischool is er veel aandacht voor het individuele kind. De ontwikkeling van de leerling staat centraal. Uw kind leert zelf gedeeltes van de dag in te plannen naar eigen interesse en behoefte. Dit gebeurt wel binnen glasheldere kaders met persoonlijke leerdoelen. U kind krijgt begeleiding die afgestemd is op wat het op dát moment nodig heeft.

 

Op deze manier blijven de leerlingen zich door de jaren heen ontwikkelen, doen ze steeds nieuwe leerervaringen op, blijven ze gemotiveerd en behalen ze aantoonbare goede resultaten.

 

De Montessori basisschool biedt ruimte voor initiatief en creativiteit. Uw kind wordt nieuwsgierig gemaakt naar de grotere wereld, door de wereldoriëntatie vakken projectmatig aan te bieden. Bij ons heerst een veilige en rustige (werk)sfeer en wij vinden het belangrijk dat iedereen op een respectvolle manier met elkaar omgaat.

 

Onze uitgangspunten:

  • Zelfredzaamheid
  • Uitdagende en overzichtelijke leeromgeving
  • Onderwijs op maat
  • Aantrekkelijke Montessori materialen
  • Veel aandacht voor sociaal emotionele ontwikkeling
  • Ontwikkeling persoonlijke talenten en interesses

Tijdens deze ochtend worden er muziekworkshops aangeboden voor baby en peuters. Ook zal de sportcirkel activiteiten doen met peuters. Komt u dus gerust langs en ervaar wat dit met uw kind doet.

 

Kunt u niet op deze dag, dan laten wij graag de school op een ander moment zien. U kunt daarvoor een afspraak maken met locatieleider Arlette van Wijhe. Zij is bereikbaar op 0546-870924, via de mail directiemontessori@stichtingquovadis.nl of gebruik het contactformulier op deze site.

 

 

 

 

 

 

 

10 februariLees verder
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren