Home>Groepen>BB Hennie

BB Hennie

Ik ben Hennie Hooijman en ik sta met heel veel plezier in de bovenbouw. Het is alweer een hele tijd geleden dat ik geslaagd ben voor de Pabo in Amsterdam en aan de slag kon als onderwijzer. Tijdens mijn studie deed ik de opleiding voor Montessori-leerkracht erbij en gaandeweg werd mij duidelijk dat dat de manier was waarop ik mijn eigen kinderen zou willen opvoeden. Vanaf dat moment stond vast dat ik in het Montessori-onderwijs wilde werken. Na een aantal maanden invalwerk gedaan te hebben in Amsterdam hoorde ik dat er een vacature was bij de, net opgerichte, montessorischool in Almelo. De keuze was snel gemaakt we pakten onze spullen en verhuisden naar het oosten van het land. We begonnen klein, met drie groepen en er werden heel wat avonduren en weekenden opgeofferd om de school te laten groeien. Het lukte en na een aantal jaren hadden we zelfs nog een locatie in Almelo nodig om, nog wat later, weer samen te komen in het gebouw aan de Jan  Janslaan.

In al die jaren heb ik van alles gedaan, leerkracht middenbouw, leerkracht bovenbouw, adjunct-directeur, directeur, PR-commissie, medezeggenschapsraad. Maar het mooiste blijft toch het werken met de kinderen en in mijn geval de kinderen in de bovenbouw.

Kamp 2019

woensdag 11 september 2019

Kamp  2019 2 sep: om half 9 moesten we op school zijn. Toen om 9 uur gingen we weg fietsen. Na anderhalf uur waren we  op de camping de Bovenberg in Markelo. Daarna gingen we naar de kamers, En onze