ob Edith

Ik ben Edith van Asma. Leerkracht in de onderbouw groep 1/2. Toen ik een jaar of 8 was had ik echt de leukste juf ooit. Juf Ria. Zij maakte het verschil, en je voelde je echt op je gemak bij haar. Zij is ook de reden dat ik juf wilde worden. In 1992 ben ik geslaagd voor mijn PABO diploma. Omdat ik heel graag mijn eigen groep wilde, en er in die tijd aan deze kant van het land geen werk was, ben ik naar het westen vertrokken. Ik kreeg een baan op de Bussumse Montessorischool. Daar heb ik 11 jaar met heel veel plezier in alle groepen gewerkt. Toen mijn oudste dochter 2 werd, wilden we graag terug naar “huis”. In Almelo vond ik al snel een baan op deze school. Vijftien jaar geleden ben ik in de bovenbouw begonnen en sinds het schooljaar 2017-2018 dus in de onderbouw. Een grote stap, maar wat geniet ik er van! Ik denk dat je als leerkracht echt het verschil kunt maken voor een kind. Ieder kind is uniek en mag zichzelf zijn. Aan de leerkracht de uitdaging om voor elk kind de weg te vinden waarin je het kind kunt uitdagen, stimuleren, motiveren en zo optimaal kunt laten leren. School is een plek waar je samen kunt ontdekken, spelen, delen en leren. Samen onderwijs maken, in een veilige en vertrouwde omgeving zorgt dat kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Wat een voorrecht dat ik daar aan mee mag werken.
Verder ben ik actief in de oudercommissie en de PR-commissie. Twee belangrijke organen die werken naar een school met heel veel ambassadeurs die onze school net zo’n warm hart toedragen als ik!

Bezoek van schrijfster Mylo Freeman

donderdag 12 april 2018

Vandaag was er een schrijfster op bezoek in de onderbouw. Ze heet Mylo Freeman. Ze is de schrijfster van onder andere de prinses Arabella prentenboeken. Ze heeft een aantal prentenboeken voorgelezen en ze heeft laten zien hoe ze een tekening maakt