Home>Groepen>Proefjes circuit drijven en zinken

Proefjes circuit drijven en zinken

maandag 14 november 2016

Vandaadrijven en zinken proefjesg hebben we een proefjes circuit gedaan over drijven en zinken. Met de materialen die in de les koffer zaten van het natuurhuis konden de kinderen aan de slag. Met klei moesten de kinderen bijvoorbeeld bootjes maken en deze verzwaren met gewichtjes….wat gebeurt er? Of hoe komt het dat sommige insecten op water kunnen lopen? Ook gingen ze aan de slag met verschillende materialen zoals metaal, kunststof, hout en aluminium. Drijven of zinken deze materialen? Ze ontdekten ook dat een gewicht in het water lichter is dan buiten het water. Daarvoor moest een constructie gebouwd worden met een hengeltje aan een weegschaal. Kortom… de  hele ochtend waren de kinderen hier in kleine groepjes mee bezig. Leuk en leerzaam!!!