Home>Nieuws>Kreatief Centrum

Kreatief Centrum

dinsdag 15 november 2016

Kreatief CentrumGroep 7 is afgelopen donderdag naar Hof ’88 geweest. Hier hebben ze eerst een tentoonstelling bekeken van kunstwerken met als onderwerp ‘natuur’. Na inspiratie opgedaan te hebben, hadden ze zelf een kunstwerk gemaakt in het platte vlak. Eerst moesten ze een tekening met grijs potlood maken waarbij het onderwerp ‘natuur’ duidelijk naar voren kwam. De een tekende iets uit zijn hoofd, de andere tekende takken na die daar lagen en weer een ander een combinatie van beiden. Vervolgens trokken ze bepaalde lijnen over met de achterkant van een kaars. Daarna mochten ze hun kunstwerk met ecoline beschilderen. Hiervoor gebruikten de kinderen verschillende technieken: blazen, spatten, etc. Er ontstonden mooie effecten. Toen de ecoline opgedroogd was gingen ze met kleurpotlood bepaalde delen van hun kunstwerk accentueren. Het resultaat was prachtig! Aankomende donderdag gaat groep 7 weer naar het Kreatief Centrum en gaan ze iets ruimtelijks maken.