Home>Nieuws>Nieuwsbrief november 2018

woensdag 31 oktober 2018

Nieuwsbrief november 2018.

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Hierbij de nieuwsbrief over wetenswaardigheden van onze school.

Oudergesprekken

De 10-minuten gesprekken zijn gepland op dinsdag 13 en donderdag 15 november 2018. U wordt hiervoor uitgenodigd door de verschillende leerkrachten.

Adviesgesprekken groep 8

We hebben de adviesgesprekken voor de kinderen van groep 8 een week naar voren gehaald. Dit in verband met de voorlichtingsavonden van het VO, die al vanaf 12 november beginnen. Op deze manier kunt u al iets gerichter gaan kijken naar de verschillende VO scholen. In de folder “kiezen begint met kijken”, staan alle data van de informatieavonden.

Inloopochtend Taal: doen! en koffiemoment

Op woensdag 28 november is er een inloopochtend voor de ouders. Sinds dit schooljaar werken wij met de methode Taal: doen! Deze ochtend kunt u samen met uw kind gaan kijken naar deze mooie nieuwe methode. Taal: doen! past uitstekend in de lijn van het kind, want ze zijn actief, vlot en gevarieerd met taal aan het werk. Karakteristiek voor Taal: doen! is het beleven, begrijpen en beheersen. De taallijn doet bij kinderen beroep op hun zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, het samenwerken en creatief en analytisch denken. Al met al genoeg reden om eens te bekijken waar uw kind dagelijks mee bezig is. Deze inloopochtend wordt gecombineerd met een koffiemoment.

Opvoeden is samenspel

Het opvoeden van kinderen is druk, heel druk. Vaak is het leuk, maar soms ook niet. Ook kan het wel eens moeilijk zijn, want hoe ga je om met die woede-uitbarstingen van je zoontje? En wat moet je toch aan met je dochter, die ‘s avonds zo moeilijk in slaap valt?  Als ouders zit je er maar mooi mee: met al die taken, zowel binnen- als buitenshuis en al die vragen en onzekerheden.

Maar je hoeft het niet alleen te doen. Zelfs niet als je een alleenstaande ouder bent. Zelfs niet als je het gevoel hebt dat het er soms alleen voor staat. Want opvoeden is samenspel! Op Loes.nl vind je allemaal tips voor ouders en kinderen van verschillende leeftijden Tips om het samen leuk en goed te hebben. En tips om samen te spelen. Want spelen is leuk voor jong… en oud.

In de hal bij de deur naar het plein en bij het bord van belangrijke data liggen inspiratieboekjes met het thema “Samenspel, tover een glimlach op je gezin”. Het boekje is voor ouders en bevat 20 challenges waarmee ouders en kinderen bewust tijd voor elkaar vrij maken. Pak gerust. De kinderen van de middenbouw krijgen een boekje mee.

Meer informatie en tips: www.loes.nl of mail met almelo@loes.nl

Ontdek Hightech Almelo

Knallende presentaties waarbij je getrakteerd wordt op het leukste van de wetenschap? Ervaren hoe het is als piloot in een Flightsimulator? Ontdekken hoe een vliegtuigje kan vliegen met infrarood licht? Twaalf vooraanstaande, Almelose hightech bedrijven bundelen een maand lang de krachten om jeugd in aanraking te brengen met techniek en de interesse in techniek te stimuleren. Voor het vijfde achtereenvolgende jaar laten we zien dat hightech Almelo met technologische innovaties de wereld duurzamer en het leven aangenamer maakt – dit jaar met maar liefst 8 evenementen in de maand november.

Almelo is rijk aan bedrijven die met hun technologische kennis internationaal hoge ogen gooien. Ze leveren ingenieuze oplossingen voor complexe vragen van klanten over de hele wereld in tal van sectoren. Van basisschool tot universiteit: met 8 events slaan we niemand over.

In samenwerking met de Week van de Techniek bieden we basisschool leerlingen een uniek en interactief techniek event.

Op vrijdag 9 november vindt het grootste Ontdek Hightech Almelo event plaatst, hét evenement dat de volgende generatie technici in Almelo in beweging brengt. Er is van alles te beleven en je kunt ook zelf aan de slag tussen 16:00 en 21:30 in de IISPA. Het evenement is geschikt voor jong en oud, de meeste activiteiten zijn geschikt voor kinderen van 6/8 jaar en ouder én het evenement is gratis toegankelijk!

Meer informatie en het volledige programma: www.ontdekhightech.nl

Activiteiten maand november

We willen belangrijke data graag snel met u communiceren, zodat u hiermee rekening kunt houden. De kalender van de site is ingevuld, zodat u weet wanneer er bijvoorbeeld een studiedag is. Voor de maand november staan de data hieronder.

5 – 9 november                 Adviesgesprekken groep 8

Di 13 en do 15                     10-minuten gesprekken

Za 17                                     Intocht Sinterklaas gemeente Almelo

Wo 21                                   Voorlichting vuurwerk groep 8 stichting HALT

Ma 26 di 27                         Pepernoten bakken

Wo 28                                   Inloopochtend Taal DOEN! + koffiemoment

Samen met ouders en kinderen werken aan de taalmethode Taal DOEN

Studiedagen 2018-2019: alle leerlingen zijn dan vrij

• Maandag 25 februari 2019
  • Maandag 25 en dinsdag 26 maart 2019
  • Maandag 17 en dinsdag 18 juni 2019
  • Vrijdag 12 juli 2019

Ziekmelden

Wilt u ziekmeldingen via Parro doorgeven? En ook graag voor 8.15 uur. Dan krijgt de leerkracht hier op tijd een melding van.

Inschrijven nieuwe leerlingen

Mocht u een zoon of dochter hebben die dit schooljaar of in het volgende schooljaar de leeftijd van 4 jaar bereikt, dan willen we u vragen om contact op te nemen met juf Joke om hem of haar in te schrijven. Mocht u andere ouders kennen die belangstelling hebben voor onze school dan kunnen we vanzelfsprekend een vrijblijvende rondleiding verzorgen.

We hopen u middels deze nieuwsbrief op de hoogte te hebben gesteld van een aantal activiteiten bij ons op school.

Met vriendelijke groet namens alle leerkrachten

Arlette van Wijhe, locatieleider