Open dag en inloopochtend 11 maart
10 februari 2020

Op zoek naar een basisschool voor uw kind of altijd eens willen weten hoe er op een Montessorischool gewerkt wordt? Of wilt u kennismaken met onze inpandige Montessori peuteropvang Jan Janslaan?

Kom dan eens kijken op de Montessori basisschool Almelo en de inpandige peuteropvang Jan Janslaan (De Cirkel). Deze inloopochtend valt samen met de Landelijke Montessori dag.

Woensdag 11 maart 2020 8.30 - 12.30 uur

Jan Janslaan 4, Almelo

Wij zijn een reguliere basisschool die werkt volgens de visie van Maria Montessori. Op de Montessorischool is er veel aandacht voor het individuele kind. De ontwikkeling van de leerling staat centraal. Uw kind leert zelf gedeeltes van de dag in te plannen naar eigen interesse en behoefte. Dit gebeurt wel binnen glasheldere kaders met persoonlijke leerdoelen. U kind krijgt begeleiding die afgestemd is op wat het op dát moment nodig heeft.

Op deze manier blijven de leerlingen zich door de jaren heen ontwikkelen, doen ze steeds nieuwe leerervaringen op, blijven ze gemotiveerd en behalen ze aantoonbare goede resultaten.

De Montessori basisschool biedt ruimte voor initiatief en creativiteit. Uw kind wordt nieuwsgierig gemaakt naar de grotere wereld, door de wereldoriëntatie vakken projectmatig aan te bieden. Bij ons heerst een veilige en rustige (werk)sfeer en wij vinden het belangrijk dat iedereen op een respectvolle manier met elkaar omgaat.

Onze uitgangspunten:

• Zelfredzaamheid
  • Uitdagende en overzichtelijke leeromgeving
  • Onderwijs op maat
  • Aantrekkelijke Montessori materialen
  • Veel aandacht voor sociaal emotionele ontwikkeling
  • Ontwikkeling persoonlijke talenten en interesses

Tijdens deze ochtend worden er muziekworkshops aangeboden voor baby en peuters. Ook zal de sportcirkel activiteiten doen met peuters. Komt u dus gerust langs en ervaar wat dit met uw kind doet.

Kunt u niet op deze dag, dan laten wij graag de school op een ander moment zien. U kunt daarvoor een afspraak maken met locatieleider Arlette van Wijhe. Zij is bereikbaar op 0546-870924, via de mail directiemontessori@stichtingquovadis.nl of gebruik het contactformulier op deze site.

1e Pinksterdag
2e Pinksterdag