Almelose Montessorischool
Home>Nieuws>Nieuwsbrief september 2018

Nieuwsbrief september 2018

maandag 17 september 2018

Nieuwsbrief september 2018.

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Hierbij de nieuwsbrief over wetenswaardigheden van onze school van de aankomende maand.

Start nieuwe schooljaar
We gaan weer fris van start. Het team is de afgelopen weken al druk geweest om alle voorbereidingen te treffen voor het nieuwe schooljaar. Aankomende maandag 3 september verwelkomen wij alle kinderen weer op school en gaat het schooljaar van start. Wij hebben er in ieder geval heel erg veel zin in. 

Even voorstellen: nieuwe locatieleider
Het schooljaar gaat bijna beginnen! De afgelopen week heb ik al kennis gemaakt met het team en hebben we met elkaar de voorbereidingen getroffen voor het nieuwe schooljaar. Sinds 20 augustus ben ik benoemd als nieuwe locatieleider op de Almelose Montessorischool. Ik moet u zeggen: “Ik heb er zin in!”. Een fantastische uitdaging om een nieuw hoofdstuk te starten. U gaat me ongetwijfeld vanaf aankomende maandag snel zien of spreken op het speelplein, in de buurt of in de school, want ik vind het belangrijk dat u weet wie ik ben zodat we elkaar in de toekomst makkelijk kunnen vinden.

Mijn naam is Arlette van Wijhe en ik ben 43 jaar oud. Ik woon samen met mijn vriend Jan, mijn bonusdochter Chermay van 20 en onze twee lieve hondjes Silver en Boomer in Deventer.

Ik wil graag samen met dit enthousiaste team op een betekenisvolle manier het onderwijs vorm geven, zodat uw kind met veel plezier naar school gaat. Deze school is volop in beweging en ik ga de aankomende tijd gebruiken om ieder wagonnetje van deze rijdende Montessoritrein te bekijken en te leren kennen. Samen maken we er een fantastisch jaar van! 

Parkeren rondom de school
Aankomende maandag gaan we weer beginnen. Waarschijnlijk is het haast overbodig te zeggen, maar wilt u rekening met de buren houden als u uw kind met de auto komt brengen? U wilt natuurlijk ook niet dat u eventueel gevaar voor kinderen en omwonenden veroorzaakt of dat u per ongeluk de garageboxen blokkeert, zodat dit vervelend voor de buren is. In ieder geval bedankt daarvoor.

Schooltijden
Zoals u allen weet, is de aanvangstijd bij ons op school 8.30 uur. Om 8.25 uur gaat de bel en zijn de leerkrachten in de klas om uw kinderen welkom te heten. Als iedereen zich aan deze tijd houdt kunnen we om 8.30 uur met de les beginnen en gaat er geen kostbare lestijd verloren.
Ik wil hierbij dan ook een dringend beroep op u doen om deze tijden na te leven.
Mocht u de leerkracht willen spreken, dan kan dat vanzelfsprekend na schooltijd of als het een belangrijke melding is waar de leerkracht in de klas rekening mee kan houden; geef het door via PARRO. Op deze manier krijgt de leerkracht hiervan een melding en kan die hierop meteen reageren.

Ziekmelden
Wilt u ziekmeldingen voortaan via Parro doorgeven? En ook graag voor 8.15 uur. Dan krijgt de leerkracht hier op tijd een melding van.

Koffiemoment
Aankomende maandag is er weer een koffiemoment voor alle ouders die graag informeel willen langskomen voor een gezellig bakje koffie en om lekker bij te praten. Ook ik zal daarbij aanwezig zijn, dus een uitgelezen moment om even de handen te schudden.

Verdeling klassen en aanwezigheid

maandagdinsdagwoensdagdonderdagvrijdag
Tijden8.30 – 14.308.30 – 14.308.30 – 12.308.30 – 14.308.30 – 14.30
OnderbouwJuf HenriëtJuf HenriëtJuf HenriëtJuf HenriëtJuf Henriët
MiddenbouwJuf MaureenJuf MaureenJuf MaureenJuf CarinaJuf Maureen
MiddenbouwJuf EdithJuf EdithJuf EdithJuf EdithJuf Carina
BovenbouwMeneer HennieMeneer HennieMeneer HennieMeneer HennieMeneer Hennie
BovenbouwJuf CalineJuf CalineJuf CalineJuf CalineJuf Caline

Carina Schouten geeft 2 dagen ondersteuning in de groepen en of werkt met individuele leerlingen.
Arlette van Wijhe is de locatieleider van de school.
Joke Schaling is de Intern Begeleider van de school.

 

maandagdinsdagwoensdagdonderdagvrijdag

Joke Schaling

(Intern Begeleider)

aanwezigaanwezigaanwezig
Arlette van Wijhe (locatieleider)aanwezigaanwezigAanwezig (halve dag)aanwezig

Carina Schouten

(extra ondersteuning)

aanwezigaanwezig

 

Activiteiten maand september
We willen belangrijke data graag snel met u communiceren, zodat u hiermee rekening kunt houden. We gaan de kalender op de site zo snel mogelijk vullen met de data die al bekend zijn, zodat u weet wanneer er bijvoorbeeld een studiedag is. Voor de maand september staan de data in ieder geval al hieronder.

Maandag 3 september          Koffiemomentje 8:30 tot ongeveer 9:15
Woensdag 5 september        Luizencontrole
10, 11, 12 september              Kamp bovenbouw
Dinsdag 18 september          Informatieavond alle ouders vanaf 19.00 uur
Dinsdag 25 september         Omgekeerde oudergesprekken groep 3 en 6
Donderdag 27 september    Juf Caline jarig
Vrijdag 28 september           Studiedag > Alle leerlingen vrij!
Zondag 30 september          Almelo Allee Kidsrun

Studiedagen 2018-2019: alle leerlingen zijn dan vrij

  • Vrijdag 28 september 2018
  • Maandag 29 oktober 2018
  • Maandag 25 februari 2019
  • Maandag 25 en dinsdag 26 maart 2019
  • Maandag 17 en dinsdag 18 juni 2019
  • Vrijdag 12 juli 2019

Schoolreis onderbouw / middenbouw
Dit jaar zal de schoolreis voor de onderbouw en de middenbouw niet aan het begin van het schooljaar plaatsvinden. De datum wordt dinsdag 16 april 2019. Deze kunt u dus vast in de agenda zetten.

Communicatie
U ontvangt via twee kanalen informatie van de school.
1. via PARRO: u wordt als nieuwe ouder via een mail uitgenodigd om deel te nemen aan PARRO. U moet dan de app downloaden op uw telefoon of tablet. Via PARRO krijgt u informatie over schoolse zaken, maar ook over leuke weetjes die spelen in de klas van uw kind. Mocht u nog niet aangemeld zijn, vraag gerust bij de leerkracht hoe het werkt.
2. via MAIL: u krijgt maandelijks de nieuwsbrief en de kalender via de mail. Deze kunt u ook altijd terugvinden op onze website. Mocht u geen mail ontvangen van school horen wij dat graag!  Mocht u een zoon of dochter hebben die dit schooljaar of in het volgende schooljaar de leeftijd van 4 jaar bereikt, dan willen we u vragen om contact op te nemen met juf Joke om hem of haar in te schrijven. Mocht u andere ouders kennen die belangstelling hebben voor onze school dan kunnen we vanzelfsprekend een vrijblijvende rondleiding verzorgen.

Inschrijven nieuwe leerlingen
Mocht u een zoon of dochter hebben die dit schooljaar of in het volgende schooljaar de leeftijd van 4 jaar bereikt, dan willen we u vragen om contact op te nemen met juf Joke om hem of haar in te schrijven. Mocht u andere ouders kennen die belangstelling hebben voor onze school dan kunnen we vanzelfsprekend een vrijblijvende rondleiding verzorgen.

We hopen u middels deze nieuwsbrief op de hoogte te hebben gesteld van een aantal activiteiten bij ons op school.

Met vriendelijke groet namens alle leerkrachten

Arlette van Wijhe, locatieleider