Home>Ons onderwijs>Montessori-onderwijs

Montessori-onderwijs

‘Leer mij het zelf te doen’ is het uitgangspunt in het Montessori-onderwijs. De methode is vernoemd naar de Italiaanse arts Maria Montessori. Zij ontdekte dat kinderen van eenzelfde leeftijd een zeer verschillend niveau kunnen hebben.

Maria Montessori

De Italiaanse arts Maria Montessori brak begin twintigste eeuw radicaal met de traditie van jaarklassen in het onderwijs. Zij ontdekte dat kinderen van dezelfde leeftijd een heel verschillend niveau kunnen hebben. Ieder kind is weer anders. Kijk maar eens naar een groep zesjarige kinderen. Sommigen van hen kunnen al het werk van zevenjarigen aan. Anderen hebben hier nog totaal geen belangstelling voor. Door alle kinderen een omgeving te bieden die uitnodigt tot leren en onderzoeken, ontwikkelen ze zich allen maximaal. Individueel onderwijs voor ieder kind loopt als een rode draad door het Montessorionderwijs. Montessorischolen zijn over de hele wereld te vinden; ons onderwijs is actueler dan ooit en sluit zonder uitzondering aan bij alle vormen van Voortgezet Onderwijs.

De Almelose Montessorischool biedt overeenkomstig de visie van Montessori een omgeving die leerlingen uitnodigt tot onderzoeken, samenwerken en samen leren met hoofd, hart en handen. Alle leerkrachten van De Almelose Montessorischool  Zijn in het bezit van het Montessori diploma of studeren hiervoor.

Meer informatie

Meer weten over Montessori onderwijs? Door de website van de Nederlandse Montessori Vereniging en de website www.kiezenvoormontessori.nl te bezoeken, krijgt u een volledig beeld.