Nieuws

De 1e week thuiswerken

En toen was het vrijdag..

De eerste week thuiswerken zit er op. Op de ene dag liep er een juf of meester rond door school om opvang te verzorgen voor een paar kinderen, op de andere dag waren de lampen uit en de deuren op slot. 
Van ouders krijgen we regelmatig berichtjes met vragen, berichtjes met foto's en zelfs berichtjes met filmpjes toegestuurd van kinderen die aan het werk zijn. Ook zien we kinderen die fanatiek in de woonkamer of in de tuin gymoefeningen doen of heerlijk languit op de bank pauze houden. Trots op de kinderen van de Montessorischool! En ja, ook trots op de ouders van deze kinderen. Bedankt!🍀20 maartLees verder
Stilte op school..

Lieve kinderen van de Montessorischool,

Wat was het stil vanochtend.. De stoelen op tafel, de kapstokken leeg, geen gelach en geklets in de gang.. alleen maar stilte. Heel erg bijzonder en verdrietig om dit mee te maken.

Vandaag zijn jullie juffen en meester druk bezig geweest om werkpakketten voor jullie klaar te maken. Trots zijn we op ons team! We hebben vanochtend alles op alles gezet om, zo goed als het kan, onderwijs voor jullie te organiseren. Alle informatie is gecommuniceerd met de ouders en de komende 3 weken staan we voor jullie klaar om, op afstand, te helpen met het werk.

Morgen, tussen 8:30 uur en 14:30 uur, kunnen de kinderen uit de midden- en bovenbouw de pakketten ophalen. Daarna blijft het stil op school... Wekenlang..

We gaan jullie missen lieve kinderen❤️ Hopelijk tot snel! Wees lief voor elkaar en help elkaar. We wensen jullie en alle ouders veel succes en gezondheid toe🍀

16 maartLees verder
Foto's afsluiting Techniekproject
14 maartLees verder
Foto's Open Dag 11 maart 2020

Hierbij wat foto's van de Open Dag. 

14 maartLees verder
Open dag van woensdag 11 maart

We hebben op woensdag 11 maart een geslaagde open dag gehad. Veel nieuwe ouders hebben een kijkje genomen in de klassen en zijn in gesprek geweest met andere ouders. Bedankt voor alle belangstelling! Was u niet in de gelegenheid om langs te komen? Bel 0546-870924 om een rondleiding aan te vragen. Uiteraard is dit ook mogelijk voor ouders die wel aanwezig waren op de open dag.

14 maartLees verder
Open dag en inloopochtend 11 maart

Op zoek naar een basisschool voor uw kind of altijd eens willen weten hoe er op een Montessorischool gewerkt wordt? Of wilt u kennismaken met onze inpandige Montessori peuteropvang Jan Janslaan?

 

Kom dan eens kijken op de Montessori basisschool Almelo en de inpandige peuteropvang Jan Janslaan (De Cirkel). Deze inloopochtend valt samen met de Landelijke Montessori dag.

 

Woensdag 11 maart 2020 8.30 - 12.30 uur

Jan Janslaan 4, Almelo

 

Wij zijn een reguliere basisschool die werkt volgens de visie van Maria Montessori. Op de Montessorischool is er veel aandacht voor het individuele kind. De ontwikkeling van de leerling staat centraal. Uw kind leert zelf gedeeltes van de dag in te plannen naar eigen interesse en behoefte. Dit gebeurt wel binnen glasheldere kaders met persoonlijke leerdoelen. U kind krijgt begeleiding die afgestemd is op wat het op dát moment nodig heeft.

 

Op deze manier blijven de leerlingen zich door de jaren heen ontwikkelen, doen ze steeds nieuwe leerervaringen op, blijven ze gemotiveerd en behalen ze aantoonbare goede resultaten.

 

De Montessori basisschool biedt ruimte voor initiatief en creativiteit. Uw kind wordt nieuwsgierig gemaakt naar de grotere wereld, door de wereldoriëntatie vakken projectmatig aan te bieden. Bij ons heerst een veilige en rustige (werk)sfeer en wij vinden het belangrijk dat iedereen op een respectvolle manier met elkaar omgaat.

 

Onze uitgangspunten:

  • Zelfredzaamheid
  • Uitdagende en overzichtelijke leeromgeving
  • Onderwijs op maat
  • Aantrekkelijke Montessori materialen
  • Veel aandacht voor sociaal emotionele ontwikkeling
  • Ontwikkeling persoonlijke talenten en interesses

Tijdens deze ochtend worden er muziekworkshops aangeboden voor baby en peuters. Ook zal de sportcirkel activiteiten doen met peuters. Komt u dus gerust langs en ervaar wat dit met uw kind doet.

 

Kunt u niet op deze dag, dan laten wij graag de school op een ander moment zien. U kunt daarvoor een afspraak maken met locatieleider Arlette van Wijhe. Zij is bereikbaar op 0546-870924, via de mail directiemontessori@stichtingquovadis.nl of gebruik het contactformulier op deze site.

 

 

 

 

 

 

 

10 februariLees verder
Toernooien en wedstrijden

 

Vorige week hebben de kinderen meegedaan aan meerdere wedstrijden/ toernooien:

  • Tafeltennistoernooi. We zijn tweede geworden.
  • Schaaktoernooi. We zijn zesde geworden.
  • Voorleeswedstrijd. Lotus is helaas niet door naar de regionale kampioenschappen, maar ze heeft wel heel goed gelezen!
10 februariLees verder
Agenda
Paasontbijt
9 aprilLees verder
Goede Vrijdag
10 aprilLees verder
1e Paasdag
12 aprilLees verder
2e Paasdag
13 aprilLees verder
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren