Nieuws

Welkom in 2023

Ook al zitten we al anderhalve week in het nieuwe jaar, toch voelde het dinsdag alsof het de 1e dag was van 2023. Nadat de leerlingen maandag nog vrij waren i.v.m. een studiedag van het team, konden ze dinsdag eindelijk weer bijpraten, samenwerken en samen spelen met hun klasgenoten. Er is gesproken over de kerstvakantie en er is geproost op het nieuwe jaar. Welkom in 2023. We gaan er samen een mooi jaar van maken! 🍀

10 januariLees verder
Kerstmarkt 2022

Op 23 december 2022 werd ons schoolplein omgetoverd tot een kerstmarkt. Er stonden o.a. kraampjes met knutselwerken, kraampjes met lekkere hapjes, kinderen konden marshmallows roosteren, er kon een foto gemaakt worden met de kerstman en een koor zong de mooiste kerstliederen. 
We danken iedereen die heeft meegewerkt aan het realiseren van deze kerstmarkt. Ook hartelijk dank aan alle bezoekers. De opkomst was geweldig. Binnenkort maken we bekend hoeveel de opbrengst was en overhandigen wij dit middels een cheque aan de Speelgoedbank Twente.

23 decemberLees verder
Sinterklaas 2022

Dag Sinterklaasje 🎶

 

Wat was het een fijn Sinterklaasfeest!

De sint heeft in alle groepen een bezoekje gebracht.

Aan het eind moesten de leerkrachten bewijzen of ze wel een goede hulppiet kunnen zijn😉

 

Tot volgend jaar Sint en Piet! 

8 decemberLees verder
Trots op ons Montessorionderwijs

Door de stichting Varietas is onze schoolleider geinterviewd over ons onderwijs. Wij zijn de enige Montessorischool in deze omgeving. Helaas is nog lang niet iedereen er mee bekend. Het is onze missie om zoveel mogelijk mensen bekend te maken met Montessori. 

Lees hier het artikel

16 novemberLees verder
Bezoek burgemeester en politiechef

We mochten samen met de burgemeester en de politiechef het startsein geven van 'HackShield' in de gemeente Almelo. Zij kwamen naar onze school om uit te leggen wat cybercriminaliteit is en hoe de online game HackShield helpt om je daartegen te wapenen. 
De bovenbouw had vragen voorbereid over cybercriminaliteit. Het was een zeer interessante ochtend!

Zelf meespelen? Of wil je eerst meer weten? Kijk op www.joinhackshield.nl/gemeente/Almelo of download de app voor smartphone en tablet.
14 novemberLees verder
Bibliothecaris

Solliciteren kun je leren! 

Helaas hebben we nog niet de grote opening kunnen houden van de bieb, wegens
leveringsproblemen van de juiste kasten. De kinderen kunnen al wel uit het ruime assortiment kiezen en zijn al heerlijk aan het lezen. Daarnaast staat er ook al een nieuwe kast in de hal die als inleverpunt én afhaalpunt dient voor de wijkbewoners.

De bovenbouwers hebben de afgelopen weken kunnen solliciteren voor de functie van bibliothecaris. De bibliothecaris houdt de bieb netjes, ruimt de boeken op maar leert ook scannen en advies geven. Er zijn veel sollicitaties binnengekomen. We hebben dan ook meerdere bibliothecarissen kunnen 'aannemen'. Gefeliciteerd! De bibliothecarissen krijgen een officiële opleiding bij de bibliotheek in Almelo.

26 oktoberLees verder
Koffie- en kijkochtend

Wat een opkomst! Er waren veel ouders die even een kopje koffie of thee kwamen drinken. Voor sommige ouders een kennismaking met de school maar ook met andere ouders. Wat fijn dat we op deze manier weer de verbinding met elkaar kunnen maken. Aansluitend kon er ook gekeken worden in de klassen. Mooi om te zien hoe kinderen trots hun werk laten zien en hoe kinderen hun ouders een lesje geven. Het was een geslaagde ochtend! 

28 septemberLees verder
We zijn begonnen!

Spelende leerlingen, ouders op het schoolplein, leerlingen aan het werk, gezellig geklets, (ijs)koffie drinkende leerkrachten en de kapstokken weer gevuld. Kortom: we zijn weer begonnen!
Welkom in het schooljaar 2022-2023

31 augustusLees verder
Agenda
Risk Factory groep 8
7 februariLees verder
Studiedag
13 februariLees verder
Verslag mee naar huis
16 februariLees verder
Schoolvoetbaltoernooi
15 maartLees verder
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren