Stichting Quo Vadis

Elke Quo Vadis school heeft zijn eigen identiteit, dat is voor ons heel belangrijk. Maar als onderdeel van Stichting Quo Vadis kunnen wij in al onze eigenheid leunen op de ervaring, kennis en capaciteit van onze collega-scholen binnen de stichting. Niet alleen op onderwijskundig niveau, maar ook op het gebied van personeel, management, financiën en onderwijsinnovaties. Zo heeft Stichting Quo Vadis bijvoorbeeld een eigen pool met invallers in dienst.

 

Wij delen de verantwoordelijkheid. Kunnen op elkaar leunen en denken breder.


Stichting Quo Vadis heeft honderden medewerkers en duizenden leerlingen op basisscholen in Almelo, Deventer, Lochem en Twenterand. Elke dag werken wij met onze leerlingen, hun ouders, leerkrachten en andere medewerkers aan kwalitatief hoogstaand onderwijs.

 

 Quo Vadis betekent: ‘Waar ga je naar toe?’


Elk kind wordt gezien op onze scholen en naast oprechte aandacht voor hen hebben we ook oog voor hun ouders. Zij kennen hun kind immers het beste. Op grond van onze visie willen wij onze leerlingen normen en waarden meegeven waarin respect voor jezelf en voor anderen centraal staan. Zo dragen we als Quo Vadis niet alleen bij aan de positieve ontwikkeling van onze kinderen, maar ook aan de samenleving als geheel.

 

Missie en Visie Quo Vadis

De missie en visie van Stichting Quo Vadis geldt voor alle scholen van onze stichting:

 

Missie

Ieder kind de best mogelijke basis bieden voor de toekomst.

 

Visie

De maatschappij verandert razendsnel. Allerlei ontwikkelingen maken de wereld sneller en kleiner. Er zijn geen verre landen noch vreemde volken meer. De samenleving wordt individualistischer maar biedt ook meer mogelijkheden. Wij vinden het belangrijk om tijd te maken voor bezinning. Met elkaar zijn wij verantwoordelijk voor elkaar en voor de wereld waarin wij leven. Stichting Quo Vadis néémt deze verantwoordelijkheid door de kinderen van vandaag, de volwassenen van morgen, goed voor te bereiden op de wereld van morgen. Hierbij worden wij geïnspireerd door Jezus Christus en mensen zoals Moeder Theresa, Martin Luther King en Nelson Mandela.

 

Naar de website van Stichting Quo Vadis

Agenda
IEP toets groep 8
20 aprilLees verder
Koningsspelen
21 aprilLees verder
ANWB Streetwise
23 aprilLees verder
Koningsdag - Alle leerlingen vrij!
27 aprilLees verder
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren