BSO Montessori 

De BSO van kindcentrum Montessori zit momenteel in de opstartfase. We streven ernaar om de BSO te openen vanaf 3 februari 2025. Woensdag 19 juni 2024 is er een informatieavond voor geïnteresseerden. Inschrijven voor een plek op de BSO kan vanaf vrijdag 21 juni 2024. 

Kinderen hebben hun hele dag op school doorgebracht. Zij hebben de dag al besteed aan werken & leren. Daarom is de BSO ingericht op ontspannen, zelf kiezen en leuke aanbiedingen.  

Natuurlijk zijn we wel een Montessori BSO! Dat zie je aan andere dingen. Er staan werkjes in de kast,  theezetten, een knutselwerkje maken. Maar dat is niet alles. Als kinderen aankomen na een dag school is het niet zo dat zij in een gespreid bedje terecht komen. We willen ze leren dat iedereen onderdeel is van het geheel, het eetmoment geen ‘restaurant modus’ heeft maar kinderen zelf actief deelnemen.

Eerst handen wassen, dan een glas pakken, thee maken, water klaarzetten. Inschenken voor jezelf en eventueel de jongere kinderen helpen. Een cracker pakken en beleg kiezen, zelf smeren. Fruit kiezen, even wassen en eten. En natuurlijk afruimen. Na het eten is er een wisselende afwasploeg. Er wordt gekeken naar wat de groep nodig heeft. 

Ook op de BSO worden activiteiten aangeboden vanuit Doenkids. Dit is altijd een keuze, wie mee wil doen schuift aan. Ook hierbij zorgen we dat de kinderen altijd mogen meedenken, wat gaan we doen, wat hebben we nodig, waar gaan we dat halen. In de vakanties komt dit nog meer naar voren. Dan is er ruim tijd om leuke activiteiten te organiseren en eropuit te gaan en die kans pakken we dan ook graag aan! Oftewel, onze BSO is vooral een verlengde van thuis, een ontspannen en vertrouwde plek waar je even lekker jezelf kunt zijn…

Wilt u uw kind aanmelden of wilt u meer informatie? 

Neem dan contact op met Hanneke Broekhuis, locatiemanager.

Mail Hanneke

Mijn kind aanmelden

Tel: 0546-870924