Uitnodiging informatieavond

Onlangs hebben jullie kunnen lezen dat wij onderzoeken of we een Montessori kindcentrum kunnen worden voor kinderen van 2-13 jaar. Om de behoefte van jullie op te halen, hebben jullie allemaal een enquête kunnen invullen.

Er zijn veel ouders geïnteresseerd in voor- en/of naschoolse opvang of peuteropvang binnen onze school.

Er zullen ongetwijfeld vragen zijn over o.a. de start/contracten/tarieven etc. Om die reden is besloten om een informatieve ouderavond te organiseren.

Graag nodigen wij jullie uit op woensdag 19 juni om 19:30u in school om jullie te informeren over de uitkomst van de enquête en het (tijd)pad dat wij als kindcentrum gaan bewandelen.

Nieuwsbrief nr.10 juni 2024

Beste ouders/verzorgers,

Bijgevoegd voor u: nieuwsbrief nr. 10 juni 2024.

Veel leesplezier!

Team Montessoribasisschool

Nieuwsbrief nr.10 juni 2024
Nieuwsbrief nr. 9 mei 2024

Beste ouders/verzorgers,

In de bijlage de nieuwsbrief van de maand mei.

Vriendelijke groet,

Team Montessori basisschool Almelo

Nieuwsbrief nr.9 mei 2024
- save the date : plantjesruilmarkt -

Een lege school of leeg schoolplein op woensdagmiddag? Niet op 15 mei!
Want naast de broertjes/zusjes foto's en BHV voor de juffen... is er ook een plantjesmarkt!
Wat een gezelligheid allemaal, u komt toch ook?

𝓚𝓸𝓷𝓲𝓷𝓰𝓼𝓼𝓹𝓮𝓵𝓮𝓷

Vanmorgen hebben we de Koningsspelen gespeeld 👑 het begon wat fris maar we hebben veel plezier gehad! Gelukkig kwam het zonnetje al gauw door ☀️

Vanmiddag hebben we een sponsorloop gehouden met als doel om geld op te halen voor materiaal voor ons techniekonderwijs. Wat een fanatieke leerlingen zitten er bij ons op school! 🏃🏻‍♂️

Vanuit Stichting Welzijn Ouderen en Kinderen hebben de leerlingen een tas gekregen met goodies. Dit was een restant van het Kinderfestival en daar zijn wij heel blij mee! Bedankt voor deze gift!! 👏🏻

Lego educatie lessen

De werkgroep Wetenschap&Techniek van de stichting is bij ons op school geweest om de LEGO educatie lessen te introduceren. Alle groepen hebben de afgelopen weken les gehad rondom deze mooie LEGO (of Duplo) dozen. Leerlingen leren onder andere bouwen vanuit een stappenplan, programmeren maar uiteraard is er ook ruimte voor het zelf-ontdekkend leren en samenwerken.

De leerlingen en leerkrachten zijn enthousiast! Na de vakantie mogen we nog een weekje met de LEGO dozen werken, daarna gaan ze naar een andere Varietas school.

Nieuwsbrief nr. 8 april 2024

Beste ouders/verzorgers,

Bijgevoegd voor u: nieuwsbrief nr. 8.

Vriendelijke groet,

Team Montessori basisschool

Nieuwsbrief nr.8 april 2024
Pasen

Wat een gezelligheid vandaag!

Heerlijk groepsdoorbrekend knutselen en genieten van elkaar en een lekker broodje.

Fijne paasdagen allemaal!

Audit & montessoriweek

HOERA! Wij maken er een feestje van..

Vandaag hebben wij de erkenning van de Nederlandse Montessori Vereniging gekregen, na een positieve audit!
Wanneer er een audit plaats vindt, zijn er drie uitkomsten: niet een erkenning ontvangen, een erkenning ontvangen voor twee jaar of voor vier jaar. Wij mogen onszelf de aankomende vier jaar erkende montessori basisschool noemen!
Wij zijn erg trots en willen jullie bedanken voor het vertrouwen in ons.

Volgende week gaan we nog even door met het thema Maria Montessori. In de bijgevoegde flyer een overzicht van de leuke activiteiten voor de verschillende bouwen.

Let op: we zoeken nog rij-ouders voor de middenbouw en kabels mogen ook nog ingeleverd worden!

Flyer montessoriweek!
> > G E Z O C H T < <

In het kader van de geplande montessoriweek: gaat de bovenbouw maandag 11 maart aan de slag met KABELKUNST!

Wij zamelen hier kabels en snoeren voor in, heeft u nog snoeren/kabels die u niet meer gebruikt?
> Lever ze dan in!!

Vanaf vandaag kunt u snoeren en kabels inleveren in de hal t/m maandagochtend..