Nieuwsbrief nr. 6

Beste ouders/verzorgers,

De maandelijkse nieuwsbrief weer voor u!

> nieuwsbrief nr. 6;
> kalender LOES.

Veel leesplezier!

Nieuwsbrief nr. 6 februari 2024
Kalender LOES 4 12 jaar Februari & Maart
Nieuwsbrief nr. 5 januari 2024

Bijgevoegd voor u:

• nieuwsbrief nr. 5;
  • uitnodiging nieuwjaarsontmoeting;
  • protocol gescheiden ouders.

Vriendelijke groet,

Team Montessori basisschool

Nieuwsbrief nr. 5 januari 2024
Nieuwjaarsontmoeting 2024
Protocol gescheiden ouders AMS
Fijne feestdagen!

Beste ouders/verzorgers,

In dit bericht nog graag aandacht voor:

> nieuwjaarsontmoeting op 11 januari;

> schoolmaaltijd;

> sportflyer van het Sportbedrijf Almelo.

En middels deze weg wensen wij u allen hele fijne feestdagen!

Wij zijn jullie graag weer op maandag 8 januari 2024.

Vriendelijke groet,

Team Montessori basisschool.

Nieuwjaarsontmoeting 2024
Schoolmaaltijd link en aanmelden
Soepje op 't stoepje

De oudercommissie nodigt jullie uit voor 'Soepje op 't stoepje'.

Vanaf 17.00u zijn alle ouders welkom op het plein, leerlingen gaan dan naar de klassen voor hun kerstdiner.
Om 18.00u mogen de leerlingen van de onderbouw opgehaald worden uit de klassen. Om 18.30u moeten de leerlingen van de middenbouw opgehaald worden uit de klassen, leerlingen van de bovenbouw mogen zelfstandig naar beneden. Er kan nog tot 19.00u genoten worden van wat lekkers op het plein.

Wij wensen jullie allen veel plezier en fijne dagen met elkaar!

Meegeven chocoladeletteractie

Oh kom maar eens kijken!

De chocoladeletters zijn vandaag al opgehaald door meester Wilbert. In de loop van de week worden deze meegegeven aan de leerlingen. Heeft uw zoon/dochter veel letters besteld, dan is het meegeven van een extra tas verstandig.

Daarnaast zijn wij blij om te kunnen melden dat er totaal €674,68 is opgehaald voor de school! Geweldig!

Geniet ervan!

Afsluiting week van de techniek

Gisteren was de afsluiting van de Week van de Techniek. Elke groep is druk bezig geweest met het ontwerpen en bouwen van een knikkerbaan. Hoe krijgen we de knikker van boven naar beneden, welk materiaal gaan we daarvoor gebruiken, hoe zorgen we voor sterke verbindingen en hoe bouwen we spannende bochten en loopings.

Gistermiddag heeft elke groep zijn knikkerbaan tentoongesteld en mochten de kinderen uit andere groepen rondkijken en ze gaan testen. Hoewel niet elke baan soepeltjes liep, was het wel een écht succes!

Nieuwsbrief 3 - november

bijgevoegd voor u:

• nieuwsbrief november.

Veel leesplezier!

nieuwsbrief nr.3 november
koffie ochtend

Vanmorgen werd er weer genoten van een kopje koffie of thee. Naast het ontmoeten van elkaar en het groepsbezoekje voor bovenbouw-ouders... is er ook informatie gedeeld over o.a. de moestuin, het oogstfeest en de toekomstplannen vanuit de enthousiaste groep ouders die zich hier heel hard voor inspannen.

Complimenten voor al het harde werk en de mooie plannen!

Ben je nieuwsgierig? In de nieuwsbrief maandag a.s. hierover meer en/of meld je aan voor de app-groep (QR-code).

ACTIE Chocoladeletters

Dit jaar gaan de leerlingen van de Montessori basisschool chocoladeletters verkopen zodat wij op school leuke activiteiten kunnen organiseren. Vandaag krijgen alle leerlingen de bestellijsten en een envelop mee.

Een kleine letter is 100 gram en kost €4,50 en een grote letter is 200 gram en kost €6,00. De letters zijn in de smaken wit, melk en puur verkrijgbaar en worden geleverd in een mooi goudgekleurd doosje met venster en zijn dus ook heel goed cadeau te geven. De chocoladeletters worden gemaakt door Hellema Chocolade BV uit Almelo.

In de kolom op de bestellijst kan je aangeven hoeveel letters je van een bepaalde letter/smaak wilt. De betaling is contant en moet direct meegegeven worden. Dit doe je per klant.

De lijsten moeten uiterlijk op woensdag 8 november samen met het geld worden ingeleverd bij je juf/meester.

De chocoladeletters worden in de week van 27 november t/m 1 december meegegeven aan de leerlingen zodat de letters ruim voor 5 december in huis zijn. De leerlingen bezorgen deze chocoladeletters bij degene aan wie ze het verkocht hebben.

Wij hopen dat deze actie een succes gaat worden met een hoge opbrengst.

Yu man race

Morgen komt de Yu man Race naar de Montessori basisschool!
Dit is een obstacle run voor basisschoolleerlingen en dit vindt plaats op het veld achter de school. Alle groepen doen hieraan mee.
Omdat leerlingen vies kunnen worden, adviseren wij om leerlingen in sportieve (oudere) kleding naar school te laten komen en een extra setje kleren mee te geven.

De gym in de gymzaal gaat dus niet door, meester Jochem is op het sportveld aanwezig.

We hebben er zin in!