Almelose Montessorischool
Home>Nieuws>“Edu het eendje”

“Edu het eendje”

woensdag 10 mei 2017

Vandaag hebben we bezoek gehad van celliste Anne Knappstein met de voorstelling “Edu het eendje”.

Een vrolijk muzikaal verhaal gebaseerd op ‘Het lelijke jonge eendje’ van Hans Christian Andersen. Het eendje Edu wordt verstoten door zijn familie en vriendjes, want hij is anders. Hij is grijs, en niet zo mooi goudbruin als de rest. En vooral: hij zingt de hele dag en hij houdt van muziek. Ze plagen hem: ‘Jij bent lelijk! Jij bent net een grijze zingende zaag! Jouw muziek is stom!’

Edu gaat weg. Tijdens een spannende tocht ontmoet hij allerlei dieren die een muziekinstrument bespelen. De leeuw met zijn trompet en de giraf met haar cello. Zíj vinden hem niet raar: “Iedereen hier houdt van muziek! En uiterlijk is helemaal niet belangrijk!” zegt mevrouw Nijlpaard, die dwarsfluit speelt. Zo vindt Edu het eendje een plekje in de wereld, en misschien gaat hij een keer terug naar huis om een concert te geven?!

Tijdens de muzikale vertelling speelt Anne Knappstein op haar cello. De kinderen kunnen van heel dichtbij kennismaken met muziekinstrumenten en dieren. O ja…. het Symfonieorkest was er ook en zat  in de gettoblaster.